fløde

Må man spise fløde, når man er på kur?

Må man spise fløde, når man er på kur ?? – Min erfaring med lavkarbo kuren.

Jeg  er altid på slankekur, eller det vil sige, jeg tænker stort set altid over, hvad jeg spiser, for lige at komme af med de ekstra par kilo, som mange af os slæber rundt på. Jeg har lige lidt for mange kilo og slæbe rundt på, så jeg håber denne “metode” vil hjælpe mig.

Jeg ved selvfølgelig godt, at jeg ikke kan lave om på min figur. Smal talje og slank overkrop sat sammen med bred bagdel og fyldige lår, nogle kalder det timeglasfigur, andre sunde kvindelige former, jeg kunne bare godt bruge lidt mere udligning i proprotionerne, bare liiige lidt slankere lår og lidt mindre fedt på ballerne.

Nå, men for at vende tilbage til kosten, så har jeg efter en dejlig sommer, hvor kosten ikke har været i højsæde, måske lige fået et ekstra lag fedt på lår og bagdel, og NU skal det væk, nu skal det være!!! Det må da lykkes på et eller andet tidspunkt.

Vi har før fulgt Vægtkonsulenternes kostprogram med stor succes, men tanken om alle de grøntsager og afvejning af maden hele tiden gjorde mig virkelig træt og umotiveret. Så en dag kom min mand hjem med Ude & Hjemme, hvor jeg faldt over et tillægshæfte, der hed ”lavkarbo”. Fedt, tænkte jeg, ny inspiration. Men det kan være dyrt – så læs om for eksempel forbrugslån her.

Jeg kastede mig straks over det og læste til min store glæde, at man måtte spise fløde, smør og mayonnaise indtil flere gange om dagen. Wow, det lød virkelig fristende og nyt. Til gengæld skulle man holde sig helt fra alle stivelsesholdige kulhydrater, altså brød, pasta, ris og kartofler.

Tænk at man kan få de lækre fede ting, man normalt skal holde sig fra, når man gerne vil tabe sig, det lød simpelthen for godt til at være sandt. Så jeg sprang straks ud i at give det en chance. Min mand rystede lidt på hovedet af mig, nok også mest fordi, jeg altid prøver alle mulige kure af, og intet virker  ud over at veje sine måltider af og spise fornuftigt sundt. Men jeg fik ham overbevist om, at det her var vejen til slanke lår og faste baller, altså selvfølgelig med hjælp fra de tre gange træning om ugen.

Så jeg lavede madplan ud fra nogle af de opskrifter, der var i hæftet. Jeg købte fløde, smør og mayonnaise (dog godt nok madlavningsfløde, som kun er på 13 %) og følte mig faktisk lidt skyldig, da jeg gik rundt i Netto og tog de usunde ting.

Den første aften lavede jeg fiskesuppe med tigerrejer, laks og kokosmælk, som jeg jo ellers kun bruger i de perioder, hvor jeg synder. Hmm den blev god og tænk at kunne spise det med god samvittighed, jeg undgik helt kulhydraterne og savnede dem overhovedet ikke.

De efterfølgende dage stod menuen på andre lækre retter med de lækre fede ingredienser og ingen kulhydrater. De var virkelig lækre retter, men jeg havde lidt problemer med at få min hjerne til at hoppe med på, at det var ok at spise det her, at man virkelig taber sig af det. Da vi nåede til fredag, stod menuen på steaks med bearnaisesauce og blomkålspuré.

Det smagte vildt godt, meen der er lige det, at jeg de sidste par måneder har lidt af galdestensanfald, som bliver fremprovokeret af fed mad, og om natten kunne jeg mærke lidt murren i galdeblæren, nok en reaktion på, at der var kommet lidt for mange fedtstoffer igennem systemet den seneste uges tid. Hmmm, er denne kur mon så noget for mig? Nok ikke, burde nok spise efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Vægten sagde godt nok minus 1 kg, så jeg er ikke i tvivl om, at effekten af kuren er fin nok.

Altså er jeg vendt tilbage til de mange grøntsager og vejning af kød. Selvom kuren ikke var noget for mig pga. min galdesten, vil jeg stadig anbefale folk at prøve den, da man taber sig af den. Men man skal også være opmærksom på, at den mere fede mad kan fremprovokere et galdestensanfald og nyere undersøgelser viser, at lavkarbo øger risikoen får et hjertetilfælde.

Sushi er okay på slankekur

Andre gode ting at spise mens man er på kur er sushi. Det er faktisk meget sundt og kan være godt for dig. Det giver også en dejlig lækker variation fra normalt kedeligt slankemad. Læs mere om sushi og hvordan du kan lave det selv her.